top of page

Uit de gereedschapskist van de psycholoog

In het dagelijks leven komt er van alles op ons af en moeten we omgaan met allerlei uitdagingen. De manier waarop we dat doen onderscheidt ons als uniek individu van anderen. Hoewel dat een mooi gegeven is, moeten we soms erkennen dat we in sommige situaties beter, handiger en vaardiger zouden kunnen handelen. Maar waarom lukt dat dan niet vanzelf? In deze groepstherapie, die bestaat uit 8 bijeenkomsten, wordt gewerkt met verschillende technieken (gereedschappen) die je kunt gebruiken om als het ware je psychologische huis te verbouwen, te verbeteren en te beveiligen. Het gereedschap waarmee je gaat werken is wetenschappelijk bewezen effectief. Tussen de sessies door breng je het geleerde in de praktijk. En met gereedschap is het: hoe vaker je het gebruikt, hoe handiger je ermee wordt. 

De bijeenkomsten hebben de volgende thema’s: gezonde nachtrust, ontspanning, zelfbeeld en perfectionisme, het verminderen van angst en somberheid, het verwerken van pijnlijke herinneringen, relaties.

illustratie gereedschapskist.png

Data: onbekend
Aanmelden: Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen (staat onder tabje psychotherapie). 
Kosten: De kosten voor deze therapie worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar met een verwijsbrief van de huisarts (maar houd rekening met het eigen risico). De verwijsbrief dien je voor aanvang van de eerste bijeenkomst te mailen naar h.driel@xs4all.nl

bottom of page